Hallo Gast
Login
Sluiten
Registreren
Sluiten
Sonnenertrag beschäftigt sich in erster Linie mit Photovoltaik und nachhaltigen Energien. Wir unterhalten die Photovoltaik Datenbank in der unsere Nutzer ihre Erträge und Anlagen untereinander vergleiche können. Neu ist der Datenimport über Solarlog und Sunnyreport.
Nu doneren

Hier sehen Sie die aktuellen Spenden. Wir freuen uns über jeden Beitrag. Nur gemeinsam sind wir stark!

Alle neuen Spenden hier.

Onze hoofdsponsoren

Nieuwste donaties

Zonne- respektievelijk PV computers

Wat moet een zonnestroomcalculator doen? Waarvoor heb ik een zonnestroomcalculator nodig? Kan mijn zonnestroomcalculator goede resultaten geven?

U heeft gelijk! Meer als 95% van alle zonnestroom rekentools zijn onjuist. Ze zijn er alleen maar met als doel u aan een installateur of een bepaald product te binden. Geen PV-rekentool kan werkelijk realistische, bruikbare gegevens leveren.

Waarom zijn zonnestroomcalculators zo gewild?

Duidelijk. De meeste PV-rekentools spelen in op uw nieuwsgierigheid en gedeeltelijke onwetendheid. Bijna iedereen heeft inmiddels gehoord over de mogelijke opbrengsten van een PV-installatie en bedenkt of het ook voor hem of haar geen goede investering zou kunnern zijn. Op zoek naar informatie struikelt met over de vele rekentools op het internet. Deze tools zijn precies op uw zoekgedrag afgestemd.

Is het hiermee opgelost?

Neen! Neen! En nogmaals neen!

Bij een zonnestroomcalculator denk ik aan heel iets anders.

Aangezien we niet kunnen toveren, en dit ook niet willen, moet onze PV-calculator vergelijkswaarden uit het grootste archief beschikbaar stellen. We willen uw ideeën en vragen bundelen en u goede voorstellen en mogelijkheden geven. Onze PV databank heeft een enorme hoeveelheid data die u kan helpen bij het voorbereiden van de aanschaf van een PV-systeem. Ook hebben we een groot aantal fabrikanten, leveranciers en installateurs van PV-systemen in ons overzicht.

Wij zijn hier echter niet zelfstandig bezig, maar kunnen u alleen ondersteunen. Alles bij elkaar tellen moet u echt zelf doen. Als eenmaal duidelijk is wat u wilt, dan kunt u ook zelf contacten opbouwen. Zorg dat u minimaal drie verschillende offertes krijgt en vergelijk niet alleen de prijs van het PV-systeem, maar kijk ook naar de onderdelen en hun prestaties. Bij onze PV-installateurs kunt u online de opbrengsten bekijken, dagboeken van onze leden lezen of zich over opbrengsten druk maken. Dit is allemaal mogelijk en nodig om u met gratis en onafhankelijke informatie te voorzien. Neemt u hiervoor voldoende tijd. Uw PV-systeem moet immers meer dan 20 jaar mee gaan en probleemloos functioneren.

Wij kennen geen ander webportaal met een zo grote hoeveelheid gedetailleerde informatie. We weten echter ook dat het in het verleden moeilijk was om uit de grote hoeveelheid informatie de juiste informatie te vinden. Daarvoor heeft u tijd nodig en die willen de meesten er niet voor nemen.

Ons doel is het integreren van een reële en informatieve PV-rekentool begin van het derde kwartaal 2012. Tot die tijd verzoeken wij u onze database handmatig te doorzoeken zodat u belangrijke informatie over bouw en opbrengsten van PV-systeme krijgt. Omdat wij onze website met giften en reclame financieren zouden wij het fijn vinden als ook u ons steunt, zodat we u kunnen blijven verder helpen.

Sonnenertrag - De onafhankelijke en eerlijke fotovoltaïsche Portal