Hallo Gast
Login
Sluiten
Registreren
Sluiten
Sonnenertrag beschäftigt sich in erster Linie mit Photovoltaik und nachhaltigen Energien. Wir unterhalten die Photovoltaik Datenbank in der unsere Nutzer ihre Erträge und Anlagen untereinander vergleiche können. Neu ist der Datenimport über Solarlog und Sunnyreport.
Advertentie Advertentie
Nu doneren

Hier sehen Sie die aktuellen Spenden. Wir freuen uns über jeden Beitrag. Nur gemeinsam sind wir stark!

Alle neuen Spenden hier.

Onze hoofdsponsoren

Nieuwste donaties

Ideeënmanagement

Ideeënmanagement

Eén idee kan goed zijn, veel ideeën zijn beter. Onder dit motto willen we het potentieel van onze zonnepaneelbezitters beter gebruiken. Wij willen jullie betrekken bij de verdere ontwikkeling van onze databank. Dit zal kunnen gebeuren via ons nieuw ideeënmanagement.

Jullie stellen ons en de andere gebruikers uw idee voor!
Jullie geven commentaar op reeds voorgestelde ideeën!
Jullie beoordelen deze ideeën!

Met elk van die aangehaalde punten beslissen jullie mee over de verdere ontwikkeling van onze databank. Er kunnen ook punten gegeven worden voor ieder voorstel.

Zeer goede of wenselijk voorstellen kan je waarderen met een score van 1 of 2. Deze zullen met de hoogste prioriteit behandeld worden. Voorstellen die een score van 3 of 4 krijgen worden met een lagere prioriteit behandeld. Score 5 en 6 kan je geven aan voorstellen waarvan je weinig zin ziet om die te implementeren.

Met jullie ideeën, voorstellen, commentaar en het scoresysteem kunnen jullie actief meewerken aan de verbetering en verdere ontwikkeling van onze databank www.zonnestroomopbrengst.eu. Daarmee maak je dan ook deel uit van ons Sonnenertrag team.

Deelnemen loont

Idee: oafvangen van onwaarschijnlijke waardes

3,1
16 Nota

16.08.2012 | von GerardK | 3 Commentaar

Het is nu mogelijk een foute opbrengst in te voeren van 10000 kw/wp. Zie bijv Alkmaar Set2 in juli. (11800) ipv 118,00

Ik stel voor een controle in te voeren op typefouten en dus heel onwaarschijnlijk of onmogelijke waardes. Bijv 10 kwh/kwp per dag of 300 kwh/kwp per maand etc.

De ingevoerde 'uitbijters' bederven zelfs het gemiddelde van Noordholland.

3 Commentaar

Hartog-17215
Dit geldt natuurlijk ook voor diegene die een te lage waarde van hun geïnstalleerde aantal kwp/kwh invullen. Als ik bij sommige deelnemers de aantallen PV panelen met het bijbehorende vermogen vermenigvuldig kom ik op veel lagere opgewekte waarden uit dan in de grafieken vermeld staat, dit is de boel een beetje belazeren!

wizard66
Goed Idee, Het schijnt nog steeds moeilijk te zijn voor een gemiddelde nederlander om zijn opbrengst normaal in te voeren.

Hartog-17215
Lijkt mij een zeer goed idee, men heeft waarschijnlijk nog niet door hoe e.e.a. ingevuld moet worden, terwijl het er toch duidelijk bij staat.

Enkel aangemelde gebruikers kunnen de voorstellen bewerken en commentaar geven.